Algemene informatie

Deze Cottage Medium is gemaakt van dennenhout. De steektrappen zijn geschikt voor verschillende doeleinden (bijvoorbeeld voor hoogslapers, vides, vlieringen, etc.) en zijn makkelijk in elkaar te zetten. Steektrappen zijn uitermate geschikt voor de doe-het-zelver en worden geleverd met een montage handleiding zodat je gelijk aan de slag kan!

Over de SOGEM Cottage Medium is 70 cm breed.

Een molenaarstrap (ook wel een steektrap genoemd) kom je tegenwoordig steeds vaak weer tegen. Deze rechte trappen met een flinke helling worden vaak gebruikt om een vliering of split level te bereiken, maar worden ook toegepast bij zolders en in garages. De laatste jaren is loftbouw sterk in opkomst gekomen, en zien we ook weer een opkomst van de molenaarstrap. Meestal wordt een molenaarstrap geleverd zonder leuning en heeft deze dus ook geen spijlen. Een leuning kan door ons echter wel meegeleverd worden. Zo kan een Cottage Medium ook een mooi alternatief vormen voor een standaard balustrade trap en wordt deze bovendien extra veilig.

De voordelen van het plaatsen van een Cottage Medium
Kies je voor het plaatsen van een molenaarstrap, dan profiteer je van een aantal voordelen. In de eerste plaats is dit type trap ruimtebesparend. Zijn open, lichte constructie maakt hem visueel minder zwaar en omdat hij in een rechte lijn en onder een behoorlijk steile hoek naar boven gaat, heb je daadwerkelijk ook minder meters aan trap en minder treden nodig. Maar boven alles is het een trap die je overal kunt laten plaatsen. Je komt hem vaak tegen middenin de woonkamer, bijvoorbeeld in hogere kamers die beschikken over een split level, vide of vliering. De juiste steektrap is absoluut een aanwinst voor de ruimte. Ook is het, wanneer de ruimte het toelaat, een stijlvol alternatief voor een vlizotrap.

Jouw molenaarstrap als bouwpakket
Een belangrijk voordeel van een molenaarstrap is dat wij deze kunnen leveren als bouwpakket in de vorm van een zelfbouwtrap. Wanneer wij jouw molenaarstrap als bouwpakket leveren, kun je deze zelf eenvoudig in elkaar zetten en plaatsen. Een rechte Cottage Medium bouwpakket in elkaar zetten, is voor iedereen prima te doen.

Montage

De montage voor dit product is niet moeilijk, zeker niet met de technische tekening en montage handleiding die in de doos aanwezig is. Let op de wangen van deze trap zijn voorgefreesd, de treden zullen er niet altijd even makkelijk in vallen. Dit kan door weersomstandigheden zijn omdat dennenhout werkt. Je moet de uiteinden van de treden schuren. Om te voorkomen dat de trap teveel gaat werken is het van groot belang dat u de trap eerst gaat behandelen. De lak, olie of verf niet in de voorgefreesde delen doen, want dan past de trap niet meer in elkaar.

Technische informatie

  • Hoogte: 3000cm 
  • Terugloop van de trap 230 cm
  • Gewicht: 37kg
  • Belastbaargewicht: vuren tot en met 85 kg, beuken tot en met 125 kg, mahonie en eiken t/m 130 kg
  • Breedte: 70cm
  • Trapsgatruimte minimaal: 175/75cm
  • Aantal treden: 13 stuks
  • EAN: 5400496603528
  • Product-code: 4601030-5200

Specificaties

Houtsoort Dennen

Specificaties

Gewicht 37000 kg.
Houtsoort Dennen