Kies hier uw trapleuning

Om de juiste keuze te maken voor uw trapleuning selecteer eerst de gewenste vorm van uw leuning. Hierna kunt u de keuze maken uit de verschillende houtsoorten.

Andere leuningtype? Vraag naar de mogelijkheden.

Houten trapleuning

Met een houten trapleuning gaat u voor een prachtige authentieke en luxueuze uitstraling. Het is een aanvulling op woningen die in elke denkbare stijl zijn ingericht. Zo biedt een houten trapleuning in een moderne woning een minimalistische en strakke uitstraling. Heeft u juist een wat klassiekere woning, zoals een jarendertigwoning óf heeft u een woning die u op een authentieke en rustieke manier heeft ingericht? Ook dan is een trapleuning van hout een mooie aanvulling op uw interieur.

Wat betreft varianten, profielen en maten zijn de mogelijkheden bij Online Houtspecialist eindeloos. We leveren betaalbaar vakmanschap en producten van hoge kwaliteit. Daarnaast profiteert u bij ons van grote voordelen, zoals:

✓ Als sinds 1918 gespecialiseerd in houtbewerking

Maatwerk houten trappen & trapleuningen

Inmeet- en monteerservice

Gratis adviesgesprek

✓ Productie in eigen huis

Hoogste kwaliteit

Klantenservice voor al uw vragen: 085 483 5818

 

Trapleuning van hout: een populaire keuze

Het behoeft amper uitleg dat trapleuningen van hout al sinds jaar en dag behoorlijk populair zijn, en dat is niet zonder reden. Houten trapleuningen bieden een slag meer karakter dan trapleuningen van andere materialen, zoals kunststof of metaal. Een houten leuning biedt in de meeste gevallen een zeer warme uitstraling. Dat heeft alles te maken met het feit dat hout een natuurproduct is. Het is puur. Daar komt bij dat de meeste trappen, zeker in woningen, zelf ook van hout zijn gemaakt. De combinatie tussen een trapleuning van hout en houten traptreden is dan extra fraai.

 

 

Kiest u voor vierkant, rond, sleutelgat, zwart, wit of onbewerkt?

Wat houten trapleuningen daarnaast populair maakt, is het feit dat ze goed te bewerken zijn. Dat zorgt ervoor dat ze in veel verschillende varianten te verkrijgen zijn. Zo kiest u bij Online Houtspecialist bijvoorbeeld voor ronde en vierkante trapleuningen. Ook kunt u kiezen voor het van oudsher populaire sleutelgatprofiel. Verder bieden we houten trapleuningen aan met verschillende lakken en maken we de leuning geheel op maat. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte trapleuning wanneer u gaat voor een strakke en moderne look. Omgekeerd kiest u voor een witte trapleuning wanneer rust, minimalistisch en authenticiteit uw woning beschrijven.

Vergeet daarbij niet dat er veel soorten hout bestaan. Hierin heeft u volledig de vrije keuze. Zoe heeft u bij Online Houtspecialist onder andere keuze uit de volgende houtsoorten:

  • Eikenhout
  • Beukenhout
  • Rubberwood
  • Grenen
  • Mahonie
  • Essen
  • Iroko

Iedere houtsoort geeft net weer een andere uitstraling, waardoor u helemaal een eigen twist kunt geven aan uw trappenhuis. Door een bepaalde trapleuning te combineren met een bepaalde soort of kleur traptrede creëert u een unieke uitstraling.

 

Welke houtsoort voor uw trapleuning?

Bij Online Houtspecialist vindt u verschillende houtsoorten terug. Denk bijvoorbeeld aan grenen, beuken, mahonie, essen en iroko. Ziet u door de bomen het bos niet meer? We helpen u graag met het kiezen van de juiste houtsoort, zodat u straks een trapleuning van hout heeft die volledig aansluit op uw wensen. Twee populaire keuzes zijn beuken en grenen. Grenen trapleuningen zijn populair omdat ze goede eigenschappen bieden tegen een niet al te hoge prijs. Grenen heeft de eigenschap dat het na verloop van tijd iets donkerder wordt. Het kan uitstekend geschilderd worden en het laat zich ook goed behandelen met een kleurolie. Hierdoor ziet de ene grenen leuning er anders uit dan de andere.

Een andere populaire houtsoort voor trapleuningen is beuken. Deze houtsoort biedt enkele voordelen ten opzichte van grenen, terwijl het prijsverschil niet groot is. Het grootste voordeel van beuken is dat het erg sterk is en daarmee behoorlijk vormvast. Zo komen er niet snel deukjes in te zitten. Daarnaast vat het ook minder snel vlam in vergelijking tot een grenen leuning. Grenen wordt echter vaak gekozen voor wanneer de leuning geschilderd moet worden. Andere houtsoorten die wij aanbieden, zijn bijvoorbeeld eiken en mahonie. Dit zijn mooie en luxe houtsoorten die in elk interieur zorgen voor een mooi aangezicht.

 

Maatwerk trapleuning van hout: behandeling en lengte

Bij Online Houtspecialist kiest u uw trapleuning en bepaalt u of en hoe deze behandeld wordt. Wanneer u online een trapleuning van hout aanklikt, kunt u vervolgens kiezen voor een behandeling. Kies bijvoorbeeld voor een transparante, witte of zwarte lak. Daarbij bepaalt u zelf de dekking. Wanneer u liever zelf uw trapleuning behandelt, bijvoorbeeld met verf, olie, beits of was, dan kunt u het beste kiezen voor een volledig onbehandelde trapleuning van hout. Ook kiest u de lengte. Om de lengte te bepalen, is het het gemakkelijkst om de oude trapleuning op te meten in centimeters.

 

Gemakkelijke montage met leuninghouders

Een trapleuning monteren hoeft niet moeilijk te zijn. Afhankelijk van de specifieke situatie doet u het in veel gevallen dus gemakkelijk zelf. Het is belangrijk dat u over de juiste materialen beschikt, zodat het alleen een kwestie van montage is. Bij Online Houtspecialist bestelt u er direct leuninghouders bij. Deze zorgen ervoor dat de trapleuning van hout ook daadwerkelijk aan de muur bevestigd kan worden. Wij bieden verschillende leuninghouders voor verschillende soorten leuningen. Wilt u graag smetplanken gebruiken, dan kunt u deze ook direct mee bestellen.

Heeft u professionele hulp nodig bij het inmeten en/of monteren van uw nieuwe trapleuning? Met ruim 85 monteurs door heel Nederland helpen we u hier graag bij. Hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste maatvoering en nette montage voor het optimale eindresultaat.