Algemene informatie

Over de Beuken molenaarstrap 65 cm
De steektrap van 65 cm breed is gemaakt van beukenhout. De trap weegt ongeveer 27 kilo en heeft een draagvermogen van 120 kilo. Deze trap heeft afgeronde treden en wangen. Deze trap heeft een hellingshoek van 51,34 graden. Dat is wat steiler dan een standaard rechte trap. Deze trap wordt geleverd zonder leuning, maar die kun je bij accessoires wel bij bestellen.

De trap heeft een hoogte van 280 cm, heb jij een hoogte van vloer tot vloer die minder is? Geen probleem, je kunt deze trap eenvoudig inkorten. Dit kan per trede. 

De voordelen van een Cottage Junior:
Kies je voor het plaatsen van een molenaarstrap, dan profiteer je van een aantal voordelen. In de eerste plaats is dit type trap ruimtebesparend. Zijn open, lichte constructie maakt hem visueel minder zwaar en omdat hij in een rechte lijn en onder een behoorlijk steile hoek naar boven gaat, heb je daadwerkelijk ook minder meters aan trap en minder treden nodig. Je komt hem vaak tegen middenin de woonkamer, bijvoorbeeld in hogere kamers die beschikken over een split level, vide of vliering. De juiste steektrap is absoluut een aanwinst voor de ruimte. 

Jouw Cottage trap als bouwpakket
Een belangrijk voordeel van een Cottage Junior is dat wij deze kunnen leveren als bouwpakket in de vorm van een zelfbouwtrap. Wanneer wij jouw Cottage trap als bouwpakket leveren, kun je deze zelf eenvoudig in elkaar zetten en plaatsen. Een rechte steektrap bouwpakket in elkaar zetten, is voor iedereen prima te doen.

Montage en behandeling
De montage voor dit product is niet moeilijk, zeker niet met de technische tekening en montage handleiding die je  van ons ontvangt. Bekijk hier ook de montage video voor dit product. Let op de wangen van deze trap zijn voorgefreesd, de treden zullen er niet altijd even makkelijk in vallen. Dit kan door weersomstandigheden zijn omdat hout werkt. Je moet de uiteinden van de treden schuren. Om te voorkomen dat de trap teveel gaat werken is het van groot belang dat u de trap eerst gaat behandelen. De lak, olie of verf niet in de voorgefreesde delen doen, want dan past de trap niet meer in elkaar.

Technische informatie

  • Hoogte: 280cm
  • Terugloop van de trap 214 cm 
  • Gewicht: 28kg
  • Draaggewicht: beuken tot 120 kg, mahonie t/m 130 kg.
  • Breedte: 65cm
  • Trapsgatruimte minimaal: 175/70cm
  • Aantal treden: 13 stuks
  • EAN: 5400496603450
  • Product-code: 4601030-4500

Specificaties

Houtsoort Beuken, Mahonie

Specificaties

Gewicht 25000 kg.
Houtsoort Beuken, Mahonie